Nieuws

24-09-2020

Zingevingsbijeenkomsten - Zin in Utrecht

Zingevingsbijeenkomsten - Zin in Utrecht

Nooit te oud om te groeien

Ouder worden in deze tijd. Het is een thema met vele facetten. Wat betekent het om in deze tijd ouder te worden? Wat is in deze levensfase van belang in uw leven en wat geeft u zin? Zin in Utrecht biedt in diverse Utrechtse wijken elke maand bijeenkomsten aan waarin zingeving en ouder worden centraal staan. Zo ontstaat de gelegenheid om samen met leeftijdsgenoten bezig te zijn met innerlijke groei en bloei.

De bijeenkomsten zijn los van elkaar bij te wonen.

 

Locatie: In de 3 Krone, Oudegracht 227, 3511 NJ

Tijd: donderdagochtenden van 10.15 tot 12.15 uur - inloop vanaf 10.00 uur

Kosten: gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Data:

24 september: Aandacht
22 oktober: Levensbeschouwing
19 november: Toekomst
17 december: Verbondenheid 

 

 

Vanwege de 1,5 meter regel zien we graag dat u zich aanmeldt via info@zininutrecht.nu nu of 030-6626814.

 

08-10-2020

Workshop Mindfullness

Workshop Mindfullness

Eenzaamheid gaat vaak gepaard met gevoelens van depressiviteit. Ondanks dat je veel tijd hebt merk je dat je toch nergens toe komt en/of weinig perspectief meer in het levens ziet. Activiteiten ondernemen en je netwerk vergroten kan daarbij behulpzaam zijn. Maar mindfulness zoekt de oplossing in het richten van je aandacht naar binnen.

Vaak is dat wat je van nature geneigd bent juist te vermijden b.v. omdat je vermoedt dat je daar een donker zwart gat aantreft. Maar pas als je met een liefdevolle houding je innerlijke emoties, gedachten en lichamelijke gevoelens daadwerkelijk gaat verkennen zul je ontdekken dat het tegenovergestelde het geval is. Dan kun je je levensenergie, het licht en de kracht in jezelf weer ervaren. Dan wordt het makkelijker om (weer) vriendschap te sluiten met jezelf waardoor je je minder eenzaam zult voelen. Het vergt wat moed en doorzettingsvermogen om deze ontdekkingstocht aan te gaan, maar in deze workshop zullen we samen verkennen hoe je daar een begin mee kunt maken.

Zo doen we samen enkele korte oefeningen en krijg je uitleg over enkele principes die de basis vormen van een meer uitgebreid trainingsprogramma dat je vaak op meerdere plaatsen in je omgeving kunt volgen.

 

Locatie: In de 3 Krone, Oudegracht 227

Tijd: donderdag 8 oktober van 10:00 - 12:00

Kosten: gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

 

Opgeven per mail: ad.deregt@planet.nl  of tel.: 0614860331 (max 10 deelnemers)